over Cellarrich

Cellarrich is in 1993 opgericht door vier oud-studenten van de lerearenopleiding Texiel in Amsterdam. De originele locatie was een kelder aan de Prinsengracht, hier ontstond de naam Cellarrich, vrij vertaald: Kelderrijk. Vanuit deze kelder werden tassen en lederwaren op bestelling gemaakt.

In 1997 verhuisde Cellarrich naar een winkelpand op de Haarlemmerdijk. De collectie werd vanaf dat moment niet meer in de winkel zelf, maar elders geproduceerd. Maatwerk was vanaf dat moment niet meer mogelijk, maar maakte plaats voor een grote basiscollectie beugelportemonnees, klein lederwaren en tassen. Sindsdien werkt Cellarrich voor de productie samen met een klein familiebedrijf in Brabant en met een sociale werkplaats in Tsjechie. Samen met deze twee bedrijven zoekt Cellarrich altijd naar de balans tussen een mooi, duurzaam maar niet te duur product. De producten zijn stuk voor stuk heel basic en de collectie veranderd elk seizoen maar minimaal. De diversiteit van de collectie zit vooral in de hoeveelheid kleuren en leersoorten. Het leer wat Cellarrich gebruikt komt uit Nederland en Italie.

Cellarrich is naast winkel ook al ruim 10 jaar actief als groothandel. De Cellarrich collectie wordt getoond op de internatione vakbeurs "Maison et Objet" in Parijs. Cellarrich heeft verkooppunten over de hele wereld.